Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

Cresterea calitatii vietii in mediul rural, dezvoltarea unei economii durabile si sustinerea unei dezvoltari echilibrate a mediului antreprenorial - obiective asumate de FNGCIMM

Cresterea calitatii vietii in mediul rural,  dezvoltarea unei economii durabile si sustinerea unei dezvoltari echilibrate a mediului antreprenorial - obiective asumate de FNGCIMM

2018-10-04 11:58:49

Dinamica activitatii de garantare la nivel regional si national si prioritatile FNGCIMM pentru ultimele luni ale anului 2018 au fost temele prezentate de conducerea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii la intalnirea cu presa regionala organizata in data de 4 octombrie 2018 la Hotelul Ramada Plaza din Craiova. 

Conform statisticilor, garantiile acordate la nivel regional (Regiunea Sud Vest Oltenia) detin o pondere de cca 10% in portofoliu FNGCIMM care numara peste 78.000 de garantii acordate de la infiintare si pana in prezent (peste 25 de miliarde de lei), ceea ce reprezinta un volum de credite garantate de peste 40,4 mld lei.

Judetul Dolj se situeaza pe prima pozitie in dinamica regionala cu un numar de aproape 3000 de garantii in valoare de cca. 967 mil. lei.

Din cei peste 5.000 de beneficiari ai Programului Start-Up Nation la nivel national, 403 sunt intreprinzatori din Regiunea Sud Vest Oltenia, valoarea garantiilor accesate de acestia fiind de peste 60 mil lei. Mai mult de jumatate din proiectele garantate de FNGCIMM vizeaza investitii in industria prelucratoare, 37% fiind atribuite serviciilor.

Pe langa activitatea de sustinere a IMM-urilor, FNGCIMM si-a concentrat eforturile si asupra beneficiarilor publici (comune,ADI,OUAI), garantand la nivel regional peste 400 de proiecte de la inceputul anului si pana in prezent.

Prezenti la intalnire, domnul Alexandru Petrescu, directorul general al FNGCIMM SA-IFN si domnul Gheorghe Lapadat, director general adjunct au punctat si prioritatile FNGCIMM pentru ultimele luni ramase din 2018 reflectate in continuarea masurilor de eficientizare a proceselor operationale, inclusiv prin digitalizarea unor etape din fluxul de acordare a garantiilor si prin implicarea activa in continuarea Programului Start-Up Nation și a celorlalte  programe guvernamentale, aflate in etape premergatoare operationalizarii: IMM Invest, Investeste in tine.

Creșterea calitatii vietii in mediul rural,  dezvoltarea unei economii durabile si sustinerea unei dezvoltari echilibrate a mediului antreprenorial sunt obiectivele finale asumate de FNGCIMM.