OTP Bank Romania si FNGCIMM lanseaza OPTIMM, un nou instrument de garantare dedicat clientilor IMM

2017-11-07 19:21:05

• Garantie de maximum 80% oferita de FNGCIMM in parteneriat cu OTP Bank Romania pentru produsele de finantare destinate activitatii curente, fara solicitarea altor garantii reale;
  • Termen de raspuns rapid și costuri reduse cu obtinerea garantiei emisa de FNGCIMM.

Bucuresti, 7 noiembrie 2017 – OTP Bank Romȃnia a incheiat un parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, „OPTIMM”, care faciliteaza accesul clientilor IMM la produsele de finantare destinate activitatii curente. Astfel, clientii OTP Bank pot beneficia de garantia emisa de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finantare acordate, fara solicitarea altor garantii mobiliare sau imobiliare.

Noul instrument de garantare „OPTIMM” vine in sprijinul clientilor persoane juridice care nu dispun de garantii suficiente pentru accesarea unei finantari, punandu-le la dispozitie o modalitate de garantare facila și rapida, menita sa sustina dezvoltarea activitatii curente a companiei lor.

Astfel, OTP Bank in colaborare cu FNGCIMM ofera clientilor IMM acces la instrumente de finantare, cu garantii simplificate, in conditii avantajoase:

• Procent garantat de maximum 80% din valoarea finantarii, in cazul finantarii activitatii curente, inclusiv scrisori de garantie bancara;
  • Nu se solicita garantii reale, astfel clientii pot accesa rapid o solutie de finantare, fara costuri suplimentare, necesare constituirii garantiilor;
  • Valoarea maxima a unei garantii individuale emise in baza parteneriatului este de 200.000 lei (sau echivalentul in valuta), pentru finantari de maximum 250.000 lei (sau echivalentul in valuta);
  • Garantiile aferente finantarilor cu destinatia capital de lucru, inclusiv scrisori de garantie bancara pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finantari a caror valabilitate nu depașește 23 luni. Prelungirea acestor garantii se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni;
  • Termen de raspuns rapid și costuri reduse din partea FNGCIMM, pentru emiterea garantiei;
  • Consultanta de specialitate gratuita din partea OTP Bank, prin suportul acordat in alegerea variantei optime de finantare.

„Prioritatile OTP Bank Romania se indrepta in continuare spre sustinerea comunitatii de afaceri, cu focus pe antreprenoriat și startup-uri. Ne dorim sa contribuim la mentinerea unui climat stabil de business, care sa asigure dezvoltarea afacerilor locale. Credem ca, prin instrumentele avantajoase de garantare pe care le identificam prin astfel de parteneriate, oferim solutii eficiente, potrivite nevoilor reale ale clientilor noștri. Astfel, noul instrument de garantare „OPTIMM”, conceput in parteneriat cu FNGCIMM, ofera un avantaj puternic pentru clientii care nu dispun de garantii reale mobiliare sau imobiliare pentru accesarea unei finantari”,

declara Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romȃnia.

„Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, in optica reorientarii politicii sale institutionale catre mediul de afaceri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile antreprenorilor și adaptat la provocarile actuale ale pietei. Suntem increzatori ca parteneriatul cu OTP Bank va reuși sa aduca garantiei OPTIMM un plus de dinamism, și va conferi materialitate misiunii asumate prin noua noastra strategie – de a deveni expresia pragmatica a sprijinului guvernamental pentru intreprinderile mici și mijlocii din Romania.”

a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

***

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank este a 9-a cea mai sigura banca din Europa Centrala și de Est in 2017, conform Global Finance. OTP Group ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii și sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.