Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

Lansarea seriei de seminarii de informare despre instrumentele de finantare si garantare „Solutii de dezvoltare a antreprenoriatului si comunitatilor locale romanesti”

Lansarea seriei de seminarii de informare despre instrumentele de finantare si garantare „Solutii de dezvoltare a antreprenoriatului si comunitatilor locale romanesti”

2019-02-19 19:04:26

Astazi, 18 februarie 2019, a avut loc in municipiul Focsani, jud. Vrancea lansarea seriei de seminarii de informare a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Solutii de dezvoltare a antreprenoriatului si comunitatilor locale romanesti.  

Dedicat comunitatii vrancene, evenimentul a oferit celor prezenti informatii relevante privitoare la proiectele si programele de finantare destinate dezvoltarii durabile la nivel local, in zonele rurale, precum si aspecte legate de dezvoltarea acvaculturii si pescuitului in Romania.

Alaturi de reprezentantii autoritatilor locale la nivel de judet a fost prezent la eveniment domnul Alexandru Petrescu, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, ce a subliniat ideea ca transformarea digitala a IMM-urilor din Romania are nevoie de solutii de finantare si garantare specifice fiecarui sector. 

 „Am demarat astazi la Focsani, cu sprijinul Consiliului Judetean Vrancea, o campanie de comunicare directa cu reprezentantii comunitatilor locale si reprezentanti ai mediului de afaceri, pe care dorim sa o derulam in intreaga tara. Avem convingerea ca oferim astfel oportunitatea unui dialog deschis si constructiv ce ne va permite dezvoltarea unor produse de garantare adaptate nevoilor specifice fiecarui sector de activitate. Prezenta alaturi de noi a ministrului comunicatiilor, Alexandru Petrescu, aspectele legate de nevoia de transformare digitala din toate domeniile ce au fost prezentate, au imbogatit si extins setul de informatii oferite participantilor.”

a declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.

Reprezentantii FNGCIMM, First Bank, ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale si ai Autoritatii de Management pentru programul Operational de Pescuit si Afaceri Maritime au completat tabloul de oportunitati prezentat comunitatilor locale si mediului antreprenorial cu solutii de finantare si garantare destinate sustinerii proiectelor de infrastructura, a proiectelor de investitii si dezvoltare a sectorului antreprenorial si a fermierilor.