Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

Garantiile FNGCIMM – un accelerator in dezvoltarea economica a Regiunii Vest

2019-06-27 15:55:37

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Caras – Severin, a organizat in data de 27 iunie 2019, la Resita, o intalnire cu reprezentantii mass-media de la nivel local/regional, sustinuta de domnul Gheorghe Lapadat, Director general FNGCIMM SA IFN alaturi de specialisti din cadrul institutiei.
Tema intalnirii a fost: „Instrumentele de garantare ale FNGCIMM – un accelerator in dezvoltarea regionala, un sprijin pragmatic pentru comunitatile locale, mediul antreprenorial si tanara generatie”.
Orientarea catre sustinerea necesarului de finantare a beneficiarilor si catre piata, a constituit baza mesajelor ce au fost adresate mediului antreprenorial, autoritatilor publice locale, fermierilor, beneficiarilor  PNDR 2014 – 2020 si POPAM 2014 – 2020 si tinerilor care doresc sa investeasca in dezvoltarea personala.
Participantii au dezbatut subiecte legate de programele guvernamentale derulate de catre FNGCIMM, de oferta de garantare pentru facilitarea accesului la finantare a IMM-urilor din toate domeniile de activitate, inclusiv start-up-uri, a persoanelor fizice, a altor categorii de aplicanti.

“Acordam o atentie deosebita dialogului cu potentialii beneficiari, iar, prin campaniile de comunicare directa pe care le derulam in intreaga tara, vom intelege mai bine nevoile publicului nostru tinta fiind astfel in masura sa dezvoltam produse de garantare adaptate mai bine necesitatilor specifice fiecarui sector de activitate. Dorim sa ne implicam in dezvoltarea companiilor, in special in acele sectoare care pot influența pe termen mediu si lung creșterea economica sustenabila. “a declarat Gheorghe Lapadat-Director General FNGCIMM.

Implicarea FNGCIMM in dezvoltarea Regiunii Vest si a judetului Caras Severin este reflectata direct de cele peste 5200 garantii, in valoare circa 1,2 miliarde lei accesate de antreprenori in ultimii 7 ani. In judetul Caras Severin au fost acordate 450 de garantii pentru IMM-uri, in valoare de aproximativ 122 milioane lei

Rolul FNGCIMM in dinamizarea programelor de dezvoltare durabilă dedicate beneficiarilor publici locali care au in derulare proiecte de infrastructura rutieră, sociala si educationala, de alimentare cu apa sau canalizare în cadrul PNDR 2014 – 2020, in baza OUG79/2009 privind renovarea si dezvoltarea spatiului rural prin cresterea calitatii vietii si diversificarii economiei in zonele rurale, este demonstrat de cele 585 de garantii, in valoare de peste 785 milioane lei acordate de FNGCIMM in perioada 2010 -2019 in Regiunea Vest, din care in judetul Caras – Severin in suma de cca 200 milioane lei.

Programul Investeste in tine, lansat in 2018, a atras 42 de beneficiari din regiunea Vest, din care 12 din  judetul Caras Severin, garantiile  acordate fiind in valoare de 1.26 milioane lei.

De la lansare, in 2009, si pana la finele anului trecut, Programul Prima Casa a adus locuinta mult visata unui numar de 21.000 de beneficiari din regiunea Vest, din care 1297 din judetul Caras - Severin. In anul 2019, in regiunea Vest au fost acordate 352 de garantii in cadrul Programului Prima Casa, valoarea garantiilor fiind de 32.8 milioane lei. Judetul Caras Severin  inregistraza 15 garantii  in valoare de 1.1 milioane lei.