Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii are un nou Director General

2019-02-14 15:11:54

Incepand cu data de 12 februarie 2019 domnul Gheorghe Lapadat a preluat functia de Director General al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Gheorghe Lapadat are o experienta de peste 30 ani in sistemul financiar – bancar romanesc, ocupand de-a lungul timpului diferite pozitii cheie de coordonare si conducere ; domeniile sale de expertiza sunt legate de activitatile de creditare, garantare, consultanta, contabilitate si audit financiar.

Absolvent al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii din Craiova, domnul Lapadat a obtinut in anul 2007 titlul stiintific de Doctor in Economie, titlu acordat de Universitatea din Craiova. A publicat, in calitate de autor, colaborator si coautor o serie de articole stiintifice pe teme economice, precum si un Manual universitar de Microeconomie.

In ultimii 14 ani, Gheorghe Lapadat a ocupat functia de Director General al Fondului Local de Garantare Craiova - Filiala FNGCIMM IFN SA, reusind sa obtina rezultate cu deosebit impact pozitiv pentru dezvoltarea de ansamblu a activitatii de garantare si de extindere a portofoliului de beneficiari.

Din martie 2018 domnul Lapadat a ocupat functia de Director General Adjunct al FNGCIMM Bucuresti. Orientarea catre rezultate si permanenta precupare pentru cresterea eficientei, viziunea strategica si de management au fost confirmate de indicatorii economici inregistrati pe parcursul ultimului an.

«Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii  implineste anul acesta 18 ani, varsta dinamismului, a entuziasmului in atingerea obiectivelor strategice. Am incredere in intreaga echipa de profesionisti de la FNGCIMM, si am convingerea ca va contribui activ la consolidarea pozitiei institutiei pe piata financiar-bancara, ca partener pe termen lung al finantatorilor, ca sprijin al mediului antreprenorial, al autoritatilor publice locale si al fermierilor din intreaga tara. Vom continua extinderea si modernizarea activitatii, acordand o atentie deosebita dialogului direct cu potentialii beneficiari din intreaga tara; vom continua implementarea proiectelor de digitalizare in cadrul institutiei, urmand astfel tendintele actuale la nivel national si international. Avem un mesaj de incurajare pentru tinerii nostri beneficiari, pentru a investi in propria dezvoltare sau pentru a-si antrena si materializa abilitatile antreprenoriale, iar pentru beneficiarii ajunsi la varsta maturitatii in afaceri vom continua sa ne concentram pe diversificarea si adaptarea produselor de garantare pentru a raspunde pe deplin cerintelor de dezvoltare pe criterii de sustenabilitate.»

a declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.