Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii are un nou Director General

2017-07-18 19:12:59

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) are o noua conducere din data de 17.07.2017, domnul Alexandru Petrescu preluand mandatul de Director General al FNGCIMM. 

Fost ministru al Economiei si Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu are o experienta manageriala de peste 15 ani in companii de top, atat la nivel local cat si international. A ocupat pozitii de conducere in institutii financiare de prestigiu in sistemul financiar-bancar din Marea Britanie si in importante companii romanesti, detinand pana in 2016 functia de Director General al C.N. Posta Romana S.A. 

Viziunea strategica si de management al organizatiilor, orientarea catre rezultate si permanenta precupare pentru cresterea eficientei au fost consolidate prin pozitiile de membru in consiliile de administratie ale S.N. C.F.R Calatori S.A. si al C.N. Posta Romana S.A. 

"Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) trebuie sa reprezinte unul dintre cele mai eficiente instrumente de sustinere a mediului antreprenorial, un liant intre finantatori si mediul de afaceri. Consolidarea profitului si diversificarea produselor de garantare pentru IMM-urile din sectoarele economice cu potential mare de crestere si inovative vor reprezenta principalele obiective pana la sfarsitul acestui an. In acelasi timp, ne vom concentra pe strategia de repozitionare si recastigare a increderii in relatia cu sistemul bancar, cu accent pe rolul de informare, promovare si incurajare a antreprenorilor romani pentru a utiliza ca sursa de finantare a dezvoltarii business-ului fondurile europene si creditele bancare. Vom continua si optimiza implementarea programelor guvernamentale de sprijin a IMM-urilor, cautand sa reorientam activitatea Fondului la ratiunea initiala a existentei acestuia: aceea de a sprijini IMM-urile in orice stadiu al evolutiei economice ar fi." 

a declarat Alexandru Petrescu, Director General al FNGCIMM.