Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

FNGCIMM sustine prin garantii si consiliere de specialitate atragerea de finantare pentru proiectele Grupurilor de Actiune Locala si a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit

FNGCIMM sustine prin garantii si consiliere de specialitate atragerea de finantare pentru proiectele Grupurilor de Actiune Locala si a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit

2019-10-24 14:42:50

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii continua seria evenimentelor regionale ”Parteneriate pentru solutii de finantare si garantare a proiectelor sustinute de GAL/FLAG-uri, de data aceasta, organizand dezbaterea in parteneriat cu GAL Microregiunea Tara Hategului -Tinutul Padurenilor, la Deva, jud Hunedoara.

 

FNGCIMM este cel mai mare fond de garantare din Romania, reprezentand un partener solid in atragerea surselor de finantare, atat pentru beneficiarii publici si privati, cat si pentru persoanele fizice. In ceea ce priveste activitatea de garantare a GAL-urilor si FLAG-urilor, Fondul ofera consultanta si acorda garantii pentru obtinerea finantarilor atat de necesare realizarii proiectelor  de infrastructura rutiera, sociala, educationala, alimentare cu apa si canalizare, precum si a altor obiective de investitii dedicate comunitatilor locale.

 

Am lansat acesta campanie pe care o derulam in toata tara, pentru a propune membrilor GAL-urilor si FLAG-urilor, solutii de garantare, in vederea atragerii de finantari bancare si finantari din fonduri europene. Astazi, cu sprijinul GAL Microegiunea Tara Hategului-Tinutul Padurenilor, am continuat dialogul direct cu potentialii beneficiari din judetul Hunedoara. Pentru FNGCIMM, GAL-urile si FLAG-urile reprezinta pilonii dezvoltarii economiei rurale si ai spatiului rural in general, prin strategiile de dezvoltare pe care le propun si proiectele pe care le implementeaza. Aceasta sinergie intre agentii dezvoltarii, si ma refer aici la GAL, autoritatile locale, mediul antreprenorial si societatea civila, ne dorim sa se creeze in orice comunitate din Romania, pentru ca doar asa putem asigura o dezvoltare echilibrata, sustenabila si armonioasa.  Intalnirea de astazi, gazduita de  Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Palatul Magna Curia din Deva, a generat o dezbatere deschisa despre oportunitatile de dezvoltare, dar si despre provocarile cu care se confrunta membrii GAL-urilor, am cautat impreuna solutii si ne-a oferit noua, Fondului de garantare, un feedback valoros in vederea  conceperii unor noi produse de garantare adaptate nevoilor specifice ale acestei regiuni.” a declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.

 

Regiunea 5 Vest in programarea financiara 2014-2020 s-a remarcat prin dinamismul implementarii unui numar insemnat de proiecte in economia rurala, judetul Hunedoara situandu-se pe locul 3 la nivel national pe anul 2019. Reprezentantii FNGCIMM, ai AFIR, APIA, ai Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala, AM-POPAM, ai GAL-ului Microregiunea Tara Hategului-Tinutul Padurenilor, OTP Bank si CEC Bank, au prezentat, de asemenea, unui public de peste 100 de persoane oportunitatile de care pot beneficia comunitatile locale si mediul antreprenorial legate de finantarea garantata.

Urmatoarele doua dezbateri dedicate consolidarii parteneriatului cu GAL-urile si FLAG-urile,  sunt programate sa se desfasure in cursul lunii noiembrie.