FNGCIMM - partener pentru beneficiarii Programului Start-Up Nation

2017-09-19 19:14:46

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) reprezinta unul dintre principalii parteneri ai antreprenorilor beneficiari ai Programului Start-Up Nation, prin crearea unui produs dedicat special garantarii creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin acest program guvernamental.

Prin semnarea conventiilor de lucru cu toate cele trei banci partenere in Programul Start-Up Nation - Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania si CEC Bank -, FNGCIMM sustine beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putand accesa finantarea necesara de la banci, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%. Pe langa implementarea unei proceduri simplificate de acordare a garantiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea in proiect a Fondului Roman de Cotragarantare, ofera un sprijin financiar real beneficiarilor Start-Up Nation, si anume reducerea comisionului de garantare cu pana la 1,32 puncte procentuale. Diminuarea comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeana, de la 3,8% pana la un cuantum de maxim 2,48% pe an reprezinta facilitatea pe care FNGCIMM, intr-un efort sustinut alaturi de Fondul Roman de Cotragarantare, o ofera beneficiarilor Programului Start-Up Nation.

„Consider ca start-up-urile, alaturi de celelalte IMM-uri si firme mari existente pe piata, reprezinta o categorie esentiala pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentala sustinerea dinamicii acestora prin actiuni substantiale si concertate ale Guvernului si ale altor actori implicati cum ar fi: institutii financiare bancare si non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea, FNGCIMM, in optica reorientarii politicii sale institutionale catre IMM-uri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor si adaptat la conditiile de piata. Am reusit impreuna cu Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, CEC Bank si Fondul Roman de Contragarantare sa construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piata, un instrument financiar accesibil si flexibil, cu impact direct in materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii romani, mai ales pentru cei aflati la inceput de drum.”

a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Garantia FNGCIMM poate fi obtinuta de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, in conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, eligibile conform reglementarilor interne ale bancii finantatoare.