Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

FNGCIMM lanseaza seria de seminarii regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor sustinute de Grupurile de Actiune Locala / FLAG”

FNGCIMM lanseaza seria de seminarii regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor sustinute de Grupurile de Actiune Locala / FLAG”

2019-10-18 14:08:40

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii deschide astazi, 10.10.2019, la Calafat, jud. Dolj, seria de seminarii regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor sustinute de Grupurile de Actiune Locala”. Obiectivul acestor intalniri este de a propune celor interesati, solutii de garantare in vederea atragerii de finantari bancare si finantari din fonduri europene.

 

La evenimente sunt invitati sa participe reprezentanti ai grupurilor de actiune locala, ai grupurilor de actiune locala pentru pescuit, reprezentanti ai AM-PNDR, POPAM, AFIR, APIA, ai autoritatilor locale, beneficiari publici si privati ai PNDR 2014-2020 si POP AM 2014-2020.

Suita de dezbateri care debuteaza astazi la Calafat, va continuata cu alte trei intalniri, programate a se desfasura in data de 18.10,  in comuna Fantanele, jud. Teleorman, la Deva, in data de 24.10 si in comuna Muntenii de Jos, jud Vaslui, in data de 31.10. Alte doua intalniri cu GAL-urile si FLAG-urile din regiunea Sud Muntenia/ Vest, sunt programate a avea loc in cursul lunii noiembrie.

 

FNGCIMM se pozitioneza ca un partener solid pentru GAL-uri si FLAG-uri, pentru atragerea finantarilor atat de necesare realizarii proiectelor  de infrastructura rutiera, sociala, educationala, alimentare cu apa si canalizare si a altor obiective de investitii dedicate comunitatilor locale.

 

«  Un obiectiv institutional major pentru FNGCIMM, il reprezinta sustinerea accesului la finantare pentru antreprenori, fermieri, beneficiari publici, prin produsele de garantare dedicate zonei rurale. In calitate de reprezentanti ai parteneriatului public-privat, format din diverşi actori provenind din rândurile autorităţilor publice locale, sectorului privat şi societăţii civile, GAL-urile sunt initiatorii si catalizatorii implementarii strategiei de dezvoltare locală a teritoriului lor, avand ca obiective majore, diversificarea activităţilor economice, păstrarea patrimoniului natural şi cultural, protecţia mediului, ȋmbunătăţirea spaţiului rural si creşterea calităţii vieţii locuitorilor acestor regiuni.

Ne propunem prin aceaste seminarii de informare sa contribuim la dezvoltarea culturii antreprenorile si a unui mediu de afaceri dinamic si divers, cu efect in cresterea calitatii vietii, a renovarii si dezvoltarii satului romanesc si a atractivitatii spatiului rural. Economia rurala este vitala pentru Romania si de aceea ne-am propus sa avem un rol important in cresterea competitivitatii si sustenabilitatii zonei rurale. » Gheorghe Lapadat-Director General FNGCIMM.

             

Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura a Municipiului Calafat, Str. A.I.Cuza, nr.34, intre orele 10:30-13:00.