FNGCIMM a acordat primele doua garantii in Programul Start Up Nation

2017-09-25 19:15:33

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele doua garantii pentru creditele punte destinate implementarii proiectelor din Programul Start Up Nation. Lansat in urma cu cateva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile in Program isi dovedeste atractivitatea prin procedura de accesare simplificata si costurile foarte accesibile – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperarii cu Fondul Roman de Contragarantare.

Finantarile pentru investitiile celor doua start-up-uri, ambele din domeniul productiei, sunt acordate de bancile partenere in Program, valoarea acestora atingand limita de 200.000 de lei/beneficiar, iar FNCGIMM garantand in proportie de 80% creditul acordat.

"Prin lansarea acestui nou produs de garantare pentru start-up-uri (la un cost redus cu o treime fata de cel standard) ne raliem conjuncturii economice si imperativelor sectoriale ale industriilor aflate in plina dezvoltare, care deschid mult mai multe posibilitati de constructie si crestere a companiilor aflate la inceput de drum, structuri atat de importante in dinamica unui ecosistem de business solid. In momentul de fata exista deja pe fluxul operational de acordare si alte cereri de garantare, destinate start-up-urilor de pe intreg teritoriul tarii, din domenii diferite de activitate, ceea ce confirma eforturile depuse de FNGCIMM si Fondul Roman de Contragarantare de a oferi un sprijin consistent, real si pragmatic celor care au ales drumul antreprenoriatului."

a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

Garantia FNGCIMM poate fi obtinuta de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, in conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, eligibile conform reglementarilor interne ale bancii finantatoare.