Pentru imbunatatirea experientei dvs. web, acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii exprima acordul dvs. asupra utilizarii cookie-urilor.

Seminar de informare Start-Up Nation la Timisoara

Seminar de informare Start-Up Nation la Timisoara

2019-08-20 14:23:57

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a prezentat antreprenorilor banateni, in cadrul unui seminar organizat in data de 20 august 2019 la Timisoara, solutiile cele mai avantajoase de garantare a creditelor destinate initierii sau dezvoltarii afacerilor.

Seminarul, concentrat in jurul Programului Start-up Nation, si organizat in parteneriat cu Banca Transilvania, a fost gazduit de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis iar solutiile de finantare si garantare a mediului antreprenorial prezentate mediului de afaceri regional au fost completate cu subiecte legate de alte programe guvernamentale derulate de catre FNGCIMM, dedicate persoanelor fizice - tineri care doresc sa investeasca in dezvoltarea personala, intr-o locuinta sau o masina si altor categorii de aplicanti.

Implicarea FNGCIMM in dezvoltarea Regiunii Vest si a judetului Timis indica faptul ca in  perioada 2002-2019, antreprenorii au accesat peste 5000 garantii, in valoare circa 1,3 miliarde lei din care, in judetul Timis au fost aprobate peste 2400 in valoare de aproximativ 680 milioane lei.

Programul Start-up Nation 2017-2019 a fost atractiv pentru cca 400 de antreprenori, cu garantii in valoare de peste 58 milioane lei, 148 de aplicanti fiind din judetul Timis.

“Ne propunem să fim un partener activ al IMM-urilor, atent la implementarea planurilor de afaceri ale acestora. Pentru a facilita accesul antreprenorilor la sursele de finantare, suntem preocupați să oferim un nivel confortabil al costurilor de garantare.  În acest sens, pentru programul Start-Up Nation, am reevaluat riscul asociat acordării garanțiilor și am ajustat comisionul aferent acestui program până la 1,95% din valoarea garanției acordate. “a declarat Gheorghe Lapadat - Director General FNGCIMM.

In regiunea Vest au fost acordate beneficiarilor publici si fermierilor circa 700 de garantii, in valoare de peste 931 milioane lei, judetul Timis inregistrand 215 de garantii in valoare de peste 340 milioane lei. Majoritatea acestor garantii au sustinut programele de dezvoltare durabila dedicate beneficiarilor publici locali pentru proiecte de infrastructura rutiera, sociala si educationala, de alimentare cu apa sau canalizare.

Programul Investeste in tine, lansat in 2018, a atras 50 de beneficiari din regiunea Vest, garantiile acordate fiind in valoare de 1.5 milioane lei.