Școala Altfel la FNGCIMM!

Școala Altfel la FNGCIMM!

2023-04-06 12:59:20

 Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a fost în data de 5 aprilie 2023 gazda unui eveniment inedit în istoria sa de peste 20 de ani.   

În cadrul programului Școala Altfel, elevii clasei a VI a A, din cadrul Colegiului Pedagogic "Constantin Brătescu", au făcut o vizită la sediul celei mai mari institutii financiar - nebancare din România și au avut ocazia să afle lucruri interesante, sperăm noi, despre finanțarea și managementul unei microîntreprinderi, a unei întreprinderi mici sau mijlocii (IMM).

Elevii au fost întâmpinați de directorul general al FNGCIMM care a susținut o prezentare în care le-a explicat copiilor rolul banilor în economie, le-a descris sursele de finanțare a unei firme, rolul garanțiilor în obținerea unui credit, precum și cum pot fi folosite garanțiile financiare, având ca exemple produsele și serviciile oferite de instituție în sprijinirea dezvoltării afacerilor mici și mijlocii.

Vizita elevilor clasei a VI a de la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu” reprezintă primul contact al reprezentanților FNGCIMM cu programul Școala Altfel, însă pe viitor instituția își propune să se implice mai mult în promovarea timpurie a unei culturi antreprenoriale puternice în rândul copiilor și a adolescenților.

Programul Școala Altfel este o inițiativă a Ministerului Educației, care permite elevilor să ia contact direct cu diferite sectoare economice și să interacționeze cu profesioniști din domeniu. Prin intermediul acestui program, elevii au oportunitatea să înțeleagă importanța economiei în viața de zi cu zi și să descopere lumea afacerilor.