Noutăţi

05.02.2016 - Programul Prima Casa se desfasoara fara sincope


Avand in vedere unele afirmatii facute de Sindicatul Garantare si preluate in presa, institutia comunica faptul ca Programul Prima Casa se desfasoara in bune conditii, in conformitate cu prevederile legale.
Programul Prima Casa s-a derulat fara intreruperi, astfel ca de la inceputul anului 2016 au fost acordate un numar de peste 1.500 garanții, cu o valoare totala a garantiilor acordate de peste 133 milioane lei.

Media zilnica a solicitarilor de garantare in luna ianuarie 2016 se situeaza la cca 150, iar in ultima perioada s-au inregistrat peste 240 solicitari de garantare pe zi.

În anul 2016, în cadrul Programului Prima casa este disponibil un plafon total de garantare în valoare de aproximativ 1.690 milioane lei.

Toate bancile participante in program dispun de plafon aprobat si comunicat potrivit legii, in vederea acordarii de credite garantate in cadrul programului.

FNGCIMM va continua sa isi desfasoare activitatea de analiza si aprobare a solicitarilor de garantare in conditiile si termenele stabilite de lege.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii