Noutăţi

05.02.2016 - Programul Prima Casa se desfasoara fara sincope


Avand in vedere unele afirmatii facute de Sindicatul Garantare si preluate in presa, institutia comunica faptul ca Programul Prima Casa se desfasoara in bune conditii, in conformitate cu prevederile legale.
Programul Prima Casa s-a derulat fara intreruperi, astfel ca de la inceputul anului 2016 au fost acordate un numar de peste 1.500 garanții, cu o valoare totala a garantiilor acordate de peste 133 milioane lei.

Media zilnica a solicitarilor de garantare in luna ianuarie 2016 se situeaza la cca 150, iar in ultima perioada s-au inregistrat peste 240 solicitari de garantare pe zi.

În anul 2016, în cadrul Programului Prima casa este disponibil un plafon total de garantare în valoare de aproximativ 1.690 milioane lei.

Toate bancile participante in program dispun de plafon aprobat si comunicat potrivit legii, in vederea acordarii de credite garantate in cadrul programului.

FNGCIMM va continua sa isi desfasoare activitatea de analiza si aprobare a solicitarilor de garantare in conditiile si termenele stabilite de lege.

Actualitate

Pagina 1 din 38  > >>

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere din data de 17.07.2017, domnul Alexandru Petrescu preluând mandatul de Director General al FNGCIMM.



Implementarea măsurilor anunțate în urmă cu mai puțin de o lună a generat un vizibil impact pozitiv în gestionarea numărului record de solicitări de garantare primite de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii în cadrul Programului Prima Casă.








© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii