Noutăţi

17.07.2015 - Activitatea de garantare a FNGCIMM in cadrul Programului Prima Casa a inregistrat o crestere de peste 40%


Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a acordat peste 15.600 garanţii, în primele șase luni ale anului 2015, cu o valoare totală de circa 1.300 mil lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014, când au fost acordate un număr de circa 11.100 garanții, în valoare totală de aproximativ 890 milioane lei.

În topul pe județe, în funcţie de numărul garanţiilor acordate, conduce în continuare Municipiul Bucureşti cu 27,01% din total, urmat de județul Ilfov cu 14,83% , Cluj cu 6,47%, Timiş cu 6,28 %, județele Brașov, Iași, Constanța şi Sibiu înregistrând procente cuprinse între 3-5 % fiecare (distribuția pe județe a garanțiilor acordate poate fi regăsită în tabelul anexat).

Din analizele statistice efectuate, reiese că Programul Prima Casă a fost accesat cu preponderență de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani, care au preferat achiziționarea apartamentelor de două camere.

Plafonul disponibil în acest moment în cadrul programului Prima Casa este de circa 978 milioane lei, sumă ce include și circa 18 milioane lei, destinată pentru garantarea creditelor în vederea achiziţiei sau construirii unei locuinţe de către persoanele fizice cu cetăţenie română care locuiesc în străinătate - componenta diaspora a Programului.

De la începutul Programului Prima Casă, în anul 2009 și până la data de 15 iulie 2015, FNGCIMM SA a acordat peste 148.500 de garanții, în valoare de circa 2.800 milioane euro, pentru credite accesate în valoare de peste 5.640 milioane euro. Valoarea medie a finanţării accesate în cadrul programului este de 38.024 Euro.

Credite prin Programul Prima Casă, cu garanții acordate de FNGCIMM, pot fi accesate de la următorii finanțatori: BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, OTP Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi Romania, ING Bank, Marfin Bank, Creditcoop S.A.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii