Noutăţi

10.04.2015 - Tinerii au pornit Prima Masina!


FNGCIMM a acordat la sfârșitul lunii martie primele garanții în nume și cont stat, pentru cumpărarea de mașini noi, valoarea medie a garanției fiind de peste 23.000 lei.

Primii beneficiari sunt patru tineri din București, Argeș și Tulcea, care au accesat credite de la Alpha Bank și CEC Bank.

Suntem încântați că acest program a debutat cu garanții acordate tinerilor care profesează în domenii atât de diverse: IT, administrație publică, apărare și invităm potențialii beneficiari, fără limită maximă de vârstă, să se alăture programului pentru a se bucura de mașina nouă, mult visată.

Conform Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice pot achiziționa un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%, costul finanţării având o marjă maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M).

Reamintim publicului că pot beneficia de avantajele programului, persoanele care la data solicitării creditului, au vârsta minimă de 18 ani și capacitate deplină de exercițiu și care nu au mai deținut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreză restanțe la plata altor credite bancare și nu au obligații de plată restante la bugetul general consolidat.

Potențialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliță de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei.

Finanțatorii înscriși în program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing România IFN, Porsche Bank România, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Românească, Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank.

Programul Prima Mașină a primit în baza HG nr. 81/2015, un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garanții pentru achiziționarea de autoturisme noi.

Mai multe detalii despre produsul de garantare oferit pentru achiziționarea de autovehicule noi sunt disponibile pe www.fngcimm.ro, secțiunea Prima Mașină.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii