Noutăţi

02.02.2015 - FNGCIMM anunta demararea Progamului Prima Casa 7- etapa 2015


Comisionul de garantare rămâne neschimbat pentru beneficiarii Programului Prima Casă.

FNGCIMM anunță demararea Programului Prima Casă 7- etapa 2015, toate condițiile necesare unei derulări corespunzătoare fiind îndeplinite. Conform prevederilor Ordinului ministrului finanțelor publice nr.98/2015, publicat în Monitorul Oficial nr.80 din 30 ianuarie 2015, comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanții rămâne neschimbat - 0,49% /an aplicat la soldul finanțării.

Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă.

Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanţatorii participanţi în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenţei alocate şi rămase neutilizate din plafonul anului 2014.

Instituțiile de credit au la dispoziţie un plafon total de garantare de 2.639,1 milioane lei, compus din plafonul alocat pentru anul 2015, la care se adaugă diferenţa rămasă neutilizată din plafonul anului 2014.

BĂNCILE PARTENERE ÎN PROGRAMUL PRIMA CASĂ

1. BCR - Banca Comercială Română

2. BRD - Groupe Societe Generale

3. Raiffeisen Bank

4. Alpha Bank România

5. Millennium Bank România

6. Banca Transilvania

7. CEC Bank

8. Bancpost

9. Piraeus Bank România

10.Banca Românească

11. ING Bank

12. Intesa Sanpaolo Bank România

13. Unicredit Țiriac Bank

14. Credit Agricole Bank România

15. OTP Bank

16. Bank Leumi România

17. Marfin Bank.Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii