Noutăţi

23.10.2014 - Plafonul alocat programului Prima Casa se majoreaza!


Încă 5000 de potențiali beneficiari pot accesa credite până la sfârșitul anului 2014.

În această perioadă, Programul „Prima Casă” a cunoscut o creștere peste așteptări a numărului de solicitări, mai multe bănci partenere raportând epuizarea plafonului alocat, chiar și în urma suplimentării acordate în luna septembrie a acestui an, cu 500 milioane lei.

Pentru a răspunde cererilor potențialilor beneficari, Guvernul României a aprobat, în data de 21.10.2014, Hotărârea pentru completarea art 3 din anexa nr 1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă". Conform hotărârii de guvern, plafonul disponibil până la 31 decembrie 2014 pentru emiterea de garanţii în cadrul programului, se majorează cu 400,5 milioane lei.

„Solicitările de garantare ce au determinat majorarea plafonului programului „Prima Casă” cu încă 400,5 milioane de lei, reprezintă recunoașterea succesului acestui program cu mecanism simplu, precum și impactul economic și social pe care acesta continuă să îl genereaze în rândul românilor. Pentru instituția noastră, gestionarea unui volum mare de contracte și de noi solicitări de garantare, constituie o validare a capacității instituționale și a experienței acumulate în a derula eficient și transparent programe guvernamentale de largă adresabilitate, ceea ce ne încurajează să pornim cu încredere în derularea programului „Prima Mașină”.

Silvia Ciornei, președinte-director general FNGCIMM

FNGCIMM a acordat aproximativ 126.200 de garanții, contracte încheiate în perioada 2009-2014, valoarea finanţărilor susținute fiind de circa 4,8 miliarde Euro, numai în anul 2014 până în prezent, numărul de garanții acordate în cadrul programului “Prima Casă” fiind de aproximativ 20.500, cu un număr de finanțări accesate în valoare de circa 736 milioane euro. În topul pe județe în funcţie de numărul de solicitări primite se găsesc: Municipiul Bucureşti cu 23,5% din total, județul Ilfov cu 13,6%, județul Cluj cu 7,1 %, județul Timiș cu 5,5 % și, apoi, județele Constanța, Brașov, Sibiu şi Iași cu procente cuprinse între 3-5 %.

Actualitate

Pagina 1 din 36  > >>

Peste 175 milioane lei sunt disponibili pentru acordarea de garantii in cadrul Programului “Prima Casǎ” în prima parte a anului 2017Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN ) continuă procesul de optimizare a mecanismelor de accesare a garanțiilor pentru IMM-uri
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii