Noutăţi

25.09.2014 - Programul Prima Casă continuă. Beneficiarii programului au la dispoziție un buget total de circa 710 milioane lei, pentru garantarea achiziționării oricărui tip de locuință.


Guvernul României a aprobat, în data de 22 septembrie 2014, Hotărârea pentru completarea art.3 din anexa nr.1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă". Imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, sumele neutilizate din plafonul total de 500.000.000 lei destinat inițial achiziționării locuințelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achiziționarea tuturor tipurilor de locuințe.

Analizele făcute pe baza actualului nivel al cererii și estimările partenerilor noștri bancari, ne indică faptul că bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include și plafonul realocat va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitărilor până la sfârșitul anului 2014.

„În perioada imediat următoare, numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf, generat de realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL. În acest sens, au fost luate toate măsurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operaționale implicate în aprobarea garanțiilor. Îi asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi probleme în procesarea solicitărilor pe care le vom primi în această perioadă pentru a ne încadra în continuare în termenul de maxim patru zile lucrătoare de acordare a garanțiilor, de la data depunerii dosarelor complete și corect întocmite.”, a declarat doamna Silvia Ciornei, președinte-director general FNGCIMM.

În anul 2014, FNGCIMM a acordat în cadrul programului Prima Casă circa 17.400 de garanții pentru finanțări accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finanțării medii în anul 2014 fiind de 160.000 lei.

„ Suntem, totodată, bucuroși să anunțăm că, prin consolidarea din ultima vreme, petrecută în instituția noastră, pregătim o serie de produse noi, sperăm atractive, pentru principalii noștri clienți, IMM-urile.”, a mai spus doamna Silvia Ciornei.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii