Noutăţi

20.08.2014 - FNGCIMM va garanta agricultorii, beneficiarii APIA Campania SAPS 2014, in baza conventiilor semnate cu 9 finantatori


FNGCIMM a finalizat pocedura de semnare a convențiilor cu băncile partenere în campania APIA - SAPS 2014 și invită agricultorii ca, în baza adeverințelor eliberate de APIA, să acceseze credite apelând la una din cele nouă bănci partenere: CEC Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, UnicreditȚiriac Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Piraeus Bank si Credit Agricole Bank România. Aceste credite pot fi garantate de către FNGCIMM până la 80% din valoarea finanțărilor acordate de către bănci.

Prin convenții, băncile semnatare se angajează să acorde beneficiarilor eligibili, credite in lei în vederea finanțării capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente, valoarea creditului fiind până la 90% din suma cuvenită din Schema de plată unică pe suprafață ( SAPS). Schema de plată unică pe suprafață constă în acordarea de către APIA a unei sume uniforme pe hectar, 120 euro/ha, plătibilă o dată pe an, decuplată total de producție.

Dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + maxim 4%, iar pentru garanţia acordată se plăteşte anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de instituţia finanţatoare, în conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene şi Ordinul Ministrului nr. 40/2009 - MADR.

Pentru accesarea garanţiei FNGCIMM, beneficiarul va depune la banca finanţatoare documentaţia de credit, care în baza analizei documentaţiei solicită Fondului emiterea unei garanţii. FNGCIMM prelucrează solicitarea, acordă garanţia și în baza acordului de garantare, Banca semnează contractul de credit cu beneficiarul.

Pentru a beneficia de garanția FNGCIMM, producătorii agricoli eligibili trebuie să se încadreze în categoria IMM-uri, putând fi organizaţi ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale. De asemenea, trebuie să respecte criteriile de eligibilitate ale finanţatorilor, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară, în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene și să nu beneficieze de garanţii de la alte fonduri de garantare pentru aceeași finanțare.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii