Noutăţi

23.07.2014 - Programul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ofera cea mai mica dobanda de pe piata pentru linii de credit pentru capital de lucru.


Cei mai mulți întreprinzători solicită linii de credit pentru capital de lucru, iar această nevoie este în acest moment satisfăcută la cele mai scăzute costuri de pe piață (ROBOR 3M+max. 3,5%/an) prin Programul guvernamental de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, aprobat prin OUG 92/2013 și HG 936/2013.

Ușor de accesat, acest Program facilitează accesul la finanțări în valoare de maxim 5.000.000 lei/I.M.M., acordate pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni. Pe lângă avantajul de necontestat al costului, liniile de credit pot fi garantate de stat prin intermediul FNGCIMM într-un procent de maxim 50% din valoarea finanțării.

Garanția se acordă la cererea băncii după aprobarea liniei de credit de către instituția finanțatoare, prima de garantare datorată de beneficiarul programului ridicându-se la nivelul de 1,99% din valoarea garanției aprobate (1,50% comision de risc cuvenit Ministerului Finanțelor Publice+0,49% comision de administrare cuvenit FNGCIMM).

Cele mai active bănci finanțatoare care au accesat plafonul de garantare de 2 miliarde lei aprobat pentru acest program sunt, în această ordine, CEC Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială Română.

„Încurajăm întreprinzătorii să solicite băncilor linii de credit pentru capital de lucru în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, reglementat prin OUG 92/2013 și HG 936/2013 pentru a putea profita de cea mai avantajoasă dobândă și de cerințele reduse de garanții.”- a declarat doamna Silvia Ciornei-Președinte FNGCIMM.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii