Noutăţi

22.07.2014 - Repartizarea pe judete a garantiilor in Programul Prima Casa


După primele șase luni ale anului 2014 FNGCIMM înregistrează peste 11.000 de garanții acordate în cadrul Programului Prima Casă.

În topul pe județe, în funcţie de numărul de solicitări primite, se găsesc: Municipiul Bucureşti cu 27,6% din total, județul Cluj cu 8,1%, județul Ilfov cu 7,1%, județul Timiș cu 5,8 % și județele Constanța, Brașov, Sibiu şi Iași cu procente cuprinse între 3-5 % fiecare (distribuția pe județe a garanțiilor acordate poate fi regăsită în tabelul anexat). Din analizele statistice efectuate reiese că Programul Prima Casă a fost accesat cu preponderență de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani care au preferat achiziționarea apartamentelor de 2 camere.

Prin contractele încheiate de la începutul Programului și până la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM SA a acordat peste 119.200 de garanții, în valoare de cca. 2.303 milioane euro, pentru credite accesate în valoare de peste 4.560 milioane euro. Valoarea medie a finanţării accesate în cadrul programului este de 38.300 Euro.

Programul continuă să fie cerut și apreciat de public, în condițiile menținerii unei rate de nerambursare a creditelor de numai 0,2%, plafonul disponibil in acest moment in cadrul programului Prima Casa fiind de cca. 1.090 milioane lei (inclusiv plafonul de cca 490 mil lei destinat achizitiei de locuinte prin ANL).

Credite pe Programul Prima Casă, cu garanții acordate de FNGCIMM, pot fi accesate de la următorii finanțatori: BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Banca Millennium, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi Romania, ING Bank, Marfin Bank.

Repartizarea pe județe a achizițiilor din Programul Prima Casă la data de 20 iulie 2014

Actualitate

Pagina 1 din 39  > >>

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis în ultimele trei luni un număr record de garanții în favoarea beneficiarilor Agenției pentru Finantarea Investițiilor Rurale (AFIR).Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele două garanții pentru creditele punte destinate implementării proiectelor din Programul Start Up Nation. Lansat în urmă cu câteva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile în Program își dovedește atractivitatea prin procedura de accesare simplificată și costurile foarte accesibile – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperării cu Fondul Român de Contragarantare.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii