Noutăţi

04.07.2014 - Continua activitatea de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru din agricultura


Zilele trecute s-au semnat Actele adiţionale la Convenţiile tripartite încheiate între APIA, FNGCIMM şi, respectiv, Banca Transilvania, CEC Bank şi OTP Bank pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215.

Prin semnarea acestor documente, se continuă accesul la finanţare pentru beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, plăţi privind bunăstarea animalelor – pentru porcine – anul II de angajament (sesiunea I depunere), precum şi pentru păsări, anul II de angajament. De asemenea, tot în favoarea beneficiarilor măsurii 215, s-a semnat Convenţia tripartită APIA - UNICREDIT ŢIRIAC BANK - FNGCIMM pentru plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine – anul II de angajament (sesiunea II depunere). Totodată s-a semnat şi actul adiţional la Convenţia încheiată între aceleaşi părţi referitoare la plăţile pentru păsări – anul II de angajament. Reamintim că FNGCIMM acordă, la solicitarea finanţatorului, garanţii pentru până la 80% din creditul accesat. Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene privind orientările comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor în dificultate şi să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

Pentru garanţia acordată se plăteşte anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de instituţia finanţatoare în funcţie de suma efectiv garantată, în conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene şi Ordinul Ministrului nr. 40/2009 - MADR.

Actualitate

Pagina 1 din 42  > >>

Pentru atingerea principalului scop al Programului Prima Casă și anume cel social, astfel încât să beneficieze de acest program național categoriile sociale care au nevoie reala de sprijin in achizitionarea unui spatiu locativ, Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) au elaborat o procedură și criteriile de evaluare a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanțatorii participanți în cadrul programului "Prima Casă".Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) aplică noi măsuri în vederea optimizării fluxului de garantare pentru proiectele din cadrul Programului Start-Up Nation.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii