Noutăţi

26.05.2014 - FNGCIMM isi afirma interesul pentru garantarea accesului la finantare a proiectelor ce sustin obiectivele Strategiei Dunarii


Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a participat în zile de 22 și 23 mai 2014, la cea de-a patra ediție a Forumului Inovării Dunăre-Marea Neagră, cu tema “Promovarea unui Antreprenoriat Inteligent în contextul inovării pentru Regiunea Dunăre – Marea Neagră”. Evenimentul a fost organizat de Eurolink - Casa Europei în parteneriat cu Senatul României, sub egida Comisiei Europene - DG pentru Afaceri Maritime și Pescuit.

Având în vedere orientarea către o dimensiune practică a agendei evenimentului, FNGCIMM a propus cu acest prilej un concept de schemă de garantare a creditelor vizând proiectele transfrontaliere eligibile pentru finanțare europeană. Propunerea FNGCIMM intitulată "Scheme de garantare a creditelor pentru investiții noi, inovatoare și competitive în Regiunea Dunării - concentrate pe proiecte de cooperare între România, Republica Moldova și Bulgaria" are ca scop îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din regiunea Dunării și facilitarea accesului la finanțare adecvată, studiile arătând că o investiție cu cât este mai inovatoare, cu atât este mai redusă probabilitatea de a obține un împrumut.

FNGCIMM a afirmat posibilitatea de a garanta proiectele viabile, dar care nu îndeplinesc cerințele impuse de instituțiile de credit și care adesea nu au capacitatea de a obține un împrumut din cauza insuficienței garanțiilor proprii ale participanților. Etapele acordării de garanții pot fi ușor accesibile, utilizând o platforma on-line pentru analiza solicitărilor de garantare ale coordonatorilor sau participantilor la astfel de proiecte.

Stabilirea de scheme de garantare a creditelor, adaptate specificului piețelor din regiunea Dunării, va îmbunătăți accesul la creditare a IMM-urilor inovatoare și a organizațiilor de cercetare. Instrumentele de garantare au un efect de multiplicare mai mare decât alte soluții de finanțare, permit finanțarea unui număr mare de beneficiari eligibili și pot contribui în mod eficient la îmbunătățirea dezvoltării regiunii Dunării.

Actualitate

Pagina 1 din 36  > >>

Peste 175 milioane lei sunt disponibili pentru acordarea de garantii in cadrul Programului “Prima Casǎ” în prima parte a anului 2017Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN ) continuă procesul de optimizare a mecanismelor de accesare a garanțiilor pentru IMM-uri
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii