Noutăţi

05.05.2014 - FNGCIMM prezinta la nivel national “Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri”


Prezenți la dezbaterile Conferinței Regionale “Asociați în afaceri. Experții alături de dumneavoastră” desfășurate la Oradea, în data de 29 Aprilie 2014, reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii -FNGCIMM S.A. IFN se alatură comunitătilor locale de afaceri, profesioniști din domeniul finanțării, fiscalității și consultanței, în vederea identificării de soluții alternative de finanțare și garantare, precum și pentru a analiza perspectivele anului 2014 din punctul de vedere al finanțărilor și investițiilor, al insolvențelor și restructurărilor.

Consecvent misiunii sale, FNGCIMM asigură accesul la finanțari, prin acordarea de garantii pentru credite sau scrisori de garanție bancară, dorind să se poziționeze ca un partener puternic al celor care propun un proiect viabil, dar care nu au suficiente garanții proprii. În cadrul evenimentului, a fost promovat “Programul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii” aprobat prin OUG 92/2013, reprezentantul FNGCIMM prezentând facilitățile de garantare și efectele acestui program guvernamental asupra nivelului creditării mediului de afaceri.

Programul este operațional, în prezent FNGCIMM primind deja solicitări de garantare de la Banca Italo-Romena, Banca Românească, Banca Transilvania, Banca Carpatica și CEC Bank.

Programul oferă antreprenorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maxim 5.000.000 lei/I.M.M., garantate de catre FNGCIMM în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni. Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanţarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului.

Costul total al finanțării este dat de rata dobânzii ROBOR + maxim 3,5/ an la care se adaugă prima de garantare datorată de către beneficiar de 1,99% pe an din valoarea garanției aprobate, fiind probabil cea mai ieftină creditare de pe piață.

Finanțatorii înscrisi în ”Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii” sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa San Paulo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Romană, Unicredit Tiriac Banc, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Română de Credite și Investiții SA, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank.

Actualitate

Pagina 1 din 39  > >>

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis în ultimele trei luni un număr record de garanții în favoarea beneficiarilor Agenției pentru Finantarea Investițiilor Rurale (AFIR).Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele două garanții pentru creditele punte destinate implementării proiectelor din Programul Start Up Nation. Lansat în urmă cu câteva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile în Program își dovedește atractivitatea prin procedura de accesare simplificată și costurile foarte accesibile – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperării cu Fondul Român de Contragarantare.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii