Noutăţi

14.04.2014 - Comunicat de presa


Asociația Română a Băncilor (ARB) și Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) organizează în data de 14 aprilie 2014 în Mamaia seminarul "Parteneriate potrivite pentru finanțări inteligente" dedicat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din județul Constanța. Primele trei seminarii "Parteneriate potrivite pentru finanțări inteligente" au fost dedicate mediului de afaceri din județele Brașov, Cluj și Prahova.

ARB și FNGCIMM au creat o platformă de dezbatere la nivel național între reprezentanții mediului de afaceri și comunității financiar bancare pentru promovarea instrumentelor de finanțare bancară, de garantare a creditelor și accesare a fondurilor europene pentru dinamizarea activității economice și crearea de locuri de muncă.

Creditele contractate de agenții economici din județul Constanța de la instituțiile de credit se cifrează la 3,6 miliarde lei, potrivit datelor Băncii Naționale a României aferente lunii februarie 2014. Conform datelor FNGCIMM, peste 900 de antreprenori constănțeni au beneficiat de garanția FNGCIMM pentru credite de peste 1,1 miliarde lei destinate dezvoltării proiectelor investiţionale şi asigurării capitalului de lucru.

Antreprenorii sunt invitați să acceseze oferta actuală de garanții a FNGCIMM și plafonul de garantare în valoare de 2 miliarde de lei, disponibil prin noul Program de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii. În baza acestui program, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 92/2013, întreprinderile mici și mijlocii pot accesa credite pentru capital de lucru, garantate de către stat în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, în valoare de până la 5.000.000 lei/IMM, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

Programul ARB- FNGCIMM prevede desfășurarea unei serii de seminarii la nivel naţional, în perioada 2013 - 2014, în principalele oraşe ale ţării la care estimăm că vor participa peste 1.000 de reprezentanţi ai IMM-urilor și funcționari bancari. Consecvent misiunii sale și considerând că și acest program itinerant va constitui baza unor noi contacte de afaceri sau profesionale, FNGCIMM urmărește susținerea mediului de afaceri atât la nivel național cât și la nivel local.

Actualitate

Pagina 1 din 42  > >>

Pentru atingerea principalului scop al Programului Prima Casă și anume cel social, astfel încât să beneficieze de acest program național categoriile sociale care au nevoie reala de sprijin in achizitionarea unui spatiu locativ, Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) au elaborat o procedură și criteriile de evaluare a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanțatorii participanți în cadrul programului "Prima Casă".Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) aplică noi măsuri în vederea optimizării fluxului de garantare pentru proiectele din cadrul Programului Start-Up Nation.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii