Noutăţi

14.04.2014 - Comunicat de presa


Asociația Română a Băncilor (ARB) și Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) organizează în data de 14 aprilie 2014 în Mamaia seminarul "Parteneriate potrivite pentru finanțări inteligente" dedicat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din județul Constanța. Primele trei seminarii "Parteneriate potrivite pentru finanțări inteligente" au fost dedicate mediului de afaceri din județele Brașov, Cluj și Prahova.

ARB și FNGCIMM au creat o platformă de dezbatere la nivel național între reprezentanții mediului de afaceri și comunității financiar bancare pentru promovarea instrumentelor de finanțare bancară, de garantare a creditelor și accesare a fondurilor europene pentru dinamizarea activității economice și crearea de locuri de muncă.

Creditele contractate de agenții economici din județul Constanța de la instituțiile de credit se cifrează la 3,6 miliarde lei, potrivit datelor Băncii Naționale a României aferente lunii februarie 2014. Conform datelor FNGCIMM, peste 900 de antreprenori constănțeni au beneficiat de garanția FNGCIMM pentru credite de peste 1,1 miliarde lei destinate dezvoltării proiectelor investiţionale şi asigurării capitalului de lucru.

Antreprenorii sunt invitați să acceseze oferta actuală de garanții a FNGCIMM și plafonul de garantare în valoare de 2 miliarde de lei, disponibil prin noul Program de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii. În baza acestui program, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 92/2013, întreprinderile mici și mijlocii pot accesa credite pentru capital de lucru, garantate de către stat în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, în valoare de până la 5.000.000 lei/IMM, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

Programul ARB- FNGCIMM prevede desfășurarea unei serii de seminarii la nivel naţional, în perioada 2013 - 2014, în principalele oraşe ale ţării la care estimăm că vor participa peste 1.000 de reprezentanţi ai IMM-urilor și funcționari bancari. Consecvent misiunii sale și considerând că și acest program itinerant va constitui baza unor noi contacte de afaceri sau profesionale, FNGCIMM urmărește susținerea mediului de afaceri atât la nivel național cât și la nivel local.

Actualitate

Pagina 1 din 39  > >>

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis în ultimele trei luni un număr record de garanții în favoarea beneficiarilor Agenției pentru Finantarea Investițiilor Rurale (AFIR).Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele două garanții pentru creditele punte destinate implementării proiectelor din Programul Start Up Nation. Lansat în urmă cu câteva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile în Program își dovedește atractivitatea prin procedura de accesare simplificată și costurile foarte accesibile – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperării cu Fondul Român de Contragarantare.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii