Noutăţi

12.03.2014 - Comunicat de presa


Asociația Română a Băncilor (ARB) și Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) organizează în data de 12 martie 2014 la Ploiești un seminar dedicat Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din județul Prahova, fiind primul eveniment din acest an din cadrul seriei de conferințe "Parteneriate potrivite pentru finanțări inteligente".

Comunitatea financiar bancară a intensificat promovarea oportunităților de dezvoltare a clienților de talie mică și mijlocie prin intermediul instrumentelor de finanțare bancară și de garantare, pentru acest an fiind așteptată o impulsionare a creditării în monedă națională. Contrângerile de reglementare existente la nivel european privind creditarea, reticența în contractarea de noi credite pe fondul lipsei încrederii într-o evoluție constantă și dinamică a economiei și restructurarea portofoliilor băncilor au determinat ca raportul credite/depozite din sistemul bancar românesc să se apropie la numai un pas de nivelul de echilibru și pe fondul unei înclinații spre economisire, coborând la 101%.

Creditele acordate IMM-urilor se ridică la 84,5 miliarde lei la finele anului 2013, ceea ce reprezintă 76% din totalul creditelor acordate companiilor.

Programul ARB - FNGCIMM a fost inițiat anul trecut prin organizarea a două seminarii la Brașov și Cluj și prevede desfășurarea unei serii de conferinte la nivel naţional, în perioada 2013 - 2014, în principalele oraşe ale ţării, la care estimăm că vor participa peste 1.000 de reprezentanţi ai IMM-urilor, ai mediului bancar și ai formelor asociative din mediul de afaceri.

Evenimentul organizat de către ARB și FNGCIMM are ca principal obiectiv crearea unei platforme de dezbatere a cadrului general financiar- bancar, clarificarea și facilitarea accesului la finanțare a IMM-urilor din județul Prahova, având în vedere specificul de economie industrială, dar și trendul ascendent al agriculturii observat în 2013.

FNGCIMM a acordat în judetul Prahova un număr total de 1650 de garanții, în cuantum de 485 mil.lei. Aceste rezultate confirmă faptul că parteneriatul ARB și FNGCIMM se repercutează în mod favorabil asupra mediului de afaceri, creditele acordate aferente acestor garanții fiind în valoare de cca. 850 mil. lei, cu reale influente pozitive asupra relansării economice, a păstrării și creării de noi locuri de muncă. Pot beneficia de soluții de garantare a creditelor și alte categorii de potențiali beneficiari: Autorități Publice Locale și alte forme asociative, persoane fizice autorizate şi asociaţii de fermieri care propun băncilor spre finanțare proiecte viabile și care în lipsa garanțiilor proprii, pot apela la garanțiile FNGCIMM.

Expertiza acumulată și trendul pozitiv al rezultatelor obținute, ne permit să abordam anul 2014 cu forță și încredere, dezvoltând colaborarea între intreprinzatori, ARB și FNGCIMM pe baza transparenței și profesionalismului care vor caracteriza activitatea, în scopul dinamizării activităților economice la nivel zonal.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii