Noutăţi

24.01.2014 - Comunicat de presa - Ministerul Finantelor Publice


“Plafonul garanţiilor de 2 miliarde de lei, oferite de stat prin Programul de Garantare a creditelor pentru intreprinderile mici şi mijlocii aprobat prin OUG 92/2013, a fost subscris în totalitate în prima săptămână de la data deschiderii perioadei de înscriere.


Băncile interesate să participe ca finanţator în cadrul acestui program, derulat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), au avut 15 zile la dispoziţie pentru a se înscrie, începând cu 15.01.2014. La jumătatea perioadei de înscriere, nouă bănci au transmis către FNGCIMM toate informaţiile obligatorii care stau la baza alocării plafonului de garantare pentru fiecare finanţator în parte. Până la sfârşitul perioadei de înscriere sunt aşteptate şi alte bănci să se înscrie în program, alocările pe finanţatori urmând să fie făcute "pro rata" astfel încât să se încadreze în plafonul garanţiilor toate instituţiile de credit, interesate să participe la acest program, care sunt înscrise până la 30.01.2014.Cele nouă instituţii de credit înscrise în Programul de Garantare a creditelor pentru IMM sunt: Banca Transilvania, BRD, CEC, ING, Banca Românească, Bancpost, BCR, Banca Comercială Carpatica, Intesa Sanpaolo.


Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, coordonat de MFP, vizează dinamizarea unui sector extrem de important pentru economia reală şi constă în acordarea unei linii de credit, în valoare maximă de 5.000.000 lei/I.M.M. pe o perioadă de maxim 24 luni şi garantarea creditului de către stat, în procent de maxim 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare. Prin acest program este facilitat accesul I.M.M.-urilor la obtinerea de credite destinate finanţării capitalului de lucru, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă de maxim 12 luni, în vederea rambursarii liniei de credit.”


Actualitate

Pagina 1 din 38  > >>

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere din data de 17.07.2017, domnul Alexandru Petrescu preluând mandatul de Director General al FNGCIMM.Implementarea măsurilor anunțate în urmă cu mai puțin de o lună a generat un vizibil impact pozitiv în gestionarea numărului record de solicitări de garantare primite de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii în cadrul Programului Prima Casă.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii