Noutăţi

08.01.2014 - FNGCIMM sustine programul „Prima Casa” si in anul 2014


Beneficiarii Programului „Prima Casă” vor avea la dispoziție în anul 2014 un plafon de garanții de 1.200 milioane lei la care se adaugă suma rămasă nealocată și/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de cca.740 milioane lei, din care cca. 495 milioane pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Garanțiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.


În anul 2013 s-a acordat un numar de cca 25.500 garantii, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finanțării acordate în anul 2013 a fost de aproximativ 37.000 Euro. Beneficiarii programului au preferat achiziționarea locuințelor de 2 camere în procent de peste 51%, în topul județelor la nivel național menținându-se urmǎtoarele: Bucureşti, Cluj, Ilfov, Timiș şi Constanţa.

Pe lângă cele 16 bănci care au acordat credite în anul 2013, în 2014 se vor putea înscrie în program noi finanțatori, cu condiția ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Naţională a României.

Cu o rată a creditelor neperformante de doar 0,1%, Programul “Prima Casa’’ continuă să rămână cea mai avantajoasă soluție privind achiziționarea unei locuințe, FNGCIMM SA depunând eforturi pentru a răspunde prompt nevoilor și aşteptărilor clienților săi.

Actualitate

Pagina 1 din 41  > >>

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) marchează primele rezultate pozitive ale proiectului de colaborare cu reprezentanți ai partenerilor din Republica Moldova pentru lansarea programului Prima Casă după modelul din țara noastră.• Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;

• Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.
© Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Interprinderile Mici si Mijlocii